Jedyne robione w moim domu rodzinnym.
Dla taty w wersji z mięsem ;]
Dziś odtwarzam to danie.
Kuchnia pachnie smażoną cebulką i gotowaną kapustą
No moi drodzy nic tylko gotować i próbować:)
Skład:
- główka białej słodkiej kapusty
- 2 duże cebule
- margaryna/masło
- makaron do łazanek
- sól
- pieprz
Kapustę siekamy i gotujemy do miękkości.
W osobnym garnku gotujemy makaron.
Cebulę siekamy drobno w kostkę i smażymy
na wolnym ogniu mieszając często.
Wystarczy chwila nieuwagi aby cebulka się spaliła.
Makaron przekładamy do dużego garnka,
dodajemy do niego ugotowaną kapustę i usmażoną cebulkę.
Wszystko mieszamy i doprawiamy dużą ilością pieprzu.
Solimy do smaku.
Czas Przygotowania dania to ok 30 minut
Uwaga: Jeśli nie macie makaronu do łazanek możecie
użyć tego, który akurat jest pod ręką np świderki.
Zapraszamy do dodania bloga w serwisie zBLOGowani! Mamy już ponad 3000 blogów z 22 kategorii.
OdpowiedzUsuńNależy założyć konto jako bloger i w 2 krokach dodać bloga do serwisu. Nasz robot sam pobiera aktualne wpisy i prezentuje je tysiącom użytkowników którzy codziennie korzystają ze zBLOGowanych. Dla blogera to korzyść w postaci nowych czytelników i większego ruchu na blogu. Zapraszamy!
lubię łazanki, niby proste danie ale zawsze bardzo smakuje.
Usuń