możecie użyć zarówno mrożonego
jak i świeżego kalafiora.
Zgotowałam ją na wywarze warzywnym.
Bazą pod tą zupę może być rosół
lub wywar z mięsa czy kości.
Skład:
- ok 10 różyczek kalafiora
- 4-5 ziemniaków
- 1 marchewka
- garść ulubionego makaronu
[ możecie pominąć ten element]
- 2 kostki rosołowe
- koper
- śmietana
- pieprz
- sól
- magii
Zgotować ulubiony wywar.
Podciągnąć smak kostkami rosołowymi.
Wrzucić podrobiony na kawałki kalafior.
Dodać pokrojone w kostkę ziemniaki
oraz marchew.
Kiedy warzywa są na wpół miękkie
dorzucić makaron.
Gotować wszystko do miękkości.
Odstawić, dodać śmietanę.
Doprawić przyprawami.
Na koniec wsypać dużą ilość kopru
Czas przygotowania dania ok 30 minut
Lubię zupę kalafiorową. :-)
OdpowiedzUsuńFajna i prosta zupka :)
OdpowiedzUsuńSuper blog do poczytania w wolnej chwili!
OdpowiedzUsuńciekawy wpis! postaram się wchodzić tutaj częściej
OdpowiedzUsuńŁadnie wykonany blog i fajny wpis!
OdpowiedzUsuńLubię czytać takie wątki! miło spędzam czas na tym blogu!
OdpowiedzUsuńbędę tu zaglądać częściej! ciekawy blog
OdpowiedzUsuńwarto było zajrzec na tego bloga
OdpowiedzUsuńsuper wpis
OdpowiedzUsuńUdało się Ci się wszystko naprawdę dobrze opisać
OdpowiedzUsuńUdało się Ci się wszystko naprawdę dobrze opisać
OdpowiedzUsuń