Kategorie

środa, 14 stycznia 2015

Kotlety Mielone z Pieczarkami

Nadziane kotlety mielone?
Czemu nie:)
Ser i pieczarki to klasyka.
Podane z ziemniakami i mizerią.
Doskonały pomysł na smaczny obiad.


Skład:
- mięso mielone garmażeryjne
- bułka kajzerka
- 2 cebule
- jajko
- mleko
- 30 dag pieczarek
- ser żółty
- mleko
- bułka tarta
- margaryna

Kotlety mielone zrobić wg przepisu tutaj:
Pieczarki i cebulkę drobno pokroić.
Przyprawić solą i pieprzem.
Dusić do miękkości i całkowitego wyparowania wody.
Ostudzić farsz w chłodnym miejscu.
Kotlety nadziewać serem i pieczarkami.
Obtoczyć w bułce tartej.
Smażyć na wolnym ogniu.
Czas przygotowania dania ok 40 minut.
Z podanej porcji wychodzi ok 10 mielonych. 


1 komentarz: