Kategorie

poniedziałek, 18 sierpnia 2014

Pasta Jajeczna Do Kanapek

Kolacja jak zwykle u mnie w tempie ekspresowym:)
Bo tutaj kąpiel dziecka.
Zbieranie zabawek po całym domu.
Zalegające naczynia w zlewie.
Która z Nas tego nie zna :P
Wiedzą o czym mówię wszystkie mamy.
Tak więc przechodząc do sedna.
Przedstawiam moją dzisiejszą propozycję na kolację, bądź śniadanie:)
Szybka i oczywiście smaczna.
Idealna dla miłośników jajek.



Skład:
- 6 jajek
- 2 ogórki kiszone/korniszone
- cebula
- majonez
- musztarda
- sól
- pieprz

Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie.
Studzimy i obieramy.
Kroimy w kostkę, lub używamy sitka które robi to za Nas:)
Ogórek i cebulę [ średniej wielkości ] również kroimy drobno w kostkę.
Dodajemy dwie łyżki majonezu i łyżeczkę musztardy.
Doprawiamy do smaku.
Gotowe nakładamy na kanapkę i wcinamy :)
Czas przygotowania ok 15 minut.
UWAGA; Jaja warto posolić większą ilością soli, będą się łatwiej obierać.



3 komentarze:

  1. Wyszło pyszne!!!

    OdpowiedzUsuń
  2. Ehm a moje niejadki tylko słodycze jedzą . Od jutra próbuje wytoczyć im wojnę na normalne jedzonko i szukam właśnie inspiracji ;) spróbuje od pasty jajecznej :d

    OdpowiedzUsuń