Kategorie

niedziela, 4 stycznia 2015

Zupa Kalafiorowa

Do zgotowania tej zupy
możecie użyć zarówno mrożonego
jak i świeżego kalafiora.
Zgotowałam ją na wywarze warzywnym.
Bazą pod tą zupę może być rosół
lub wywar z mięsa czy kości.


Skład:
- ok 10 różyczek kalafiora
- 4-5 ziemniaków
- 1 marchewka
- garść ulubionego makaronu 
  [ możecie pominąć ten element]
- 2 kostki rosołowe
- koper
- śmietana
- pieprz
- sól
- magii

Zgotować ulubiony wywar.
Podciągnąć smak kostkami rosołowymi.
Wrzucić podrobiony na kawałki kalafior.
Dodać pokrojone w kostkę ziemniaki
oraz marchew.
Kiedy warzywa są na wpół miękkie
dorzucić makaron.
Gotować wszystko do miękkości.
Odstawić, dodać śmietanę.
Doprawić przyprawami.
Na koniec wsypać dużą ilość kopru
Czas  przygotowania dania ok 30 minut


11 komentarzy: