Kategorie

niedziela, 24 sierpnia 2014

Naleśniki z Parówką i Żółtym Serem

Często przychodzą takie momenty ,że nie wiemy
czym moglibyśmy uraczyć gości.
Co zrobić szybkiego na obiad lub kolacje.
Od kilku lat u mnie na stole goszczą naleśniki
z serem i parówką.
Podaje je z sosem czosnkowym lub chrzanowym.
Jeśli nie macie sosów lub nie chce Wam się ich robić,
ketchup również będzie pasował :)



Skład:
-  mąka zwykła
- mleko
- sól
- 2 jaja 
- woda 
- olej
- ser żółty 
  [ grubsze plastry - ja użyłam Biedronkowego]
- parówki wieprzowe 
  [ najlepsze Berlinki lub parówki wieprzowe z Biedronki]
- margaryna
- bułka tarta


Jajko ubić ze szczyptą soli.
Dodać szklankę mleka oraz szklankę wody.
Dosypywać stopniowo mąkę.
Ciasto powinno zgęstnieć, ale musi być na tyle rzadkie,
by dobrze rozlewało się na patelni.
Usmażyć dowolną ilość naleśników.
Przekładać je serem i połową parówki.
Zawijać jak krokiet
Gotowe obtoczyć w jajku i bułce tartej.
Smażyć na margarynie, na wolnym ogniu.
Czas przygotowania dania to ok 30 minut.
Jest bardzo sycące, jeden lub dwie sztuki
i jesteśmy najedzeni :) 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz