Dziś rozgrzewająca zupa z dyni.
Nie taka zwykła bo z dodatkiem żółtego sera ;)
Szczypta imbiru działa rozgrzewająco.
Polecam szczególnie w chłodne jesienne dni.
Skład:
- dynia ok 3-4 kg
- szczypta imbiru
- ząbek czosnku
- chleb tostowy
- papryka słodka
- papryka czerwona
- śmietana kremówkam [małe opakowanie łaciatej]
- ser edamski
- oregano
- sól
- bulion
Wydrążyć dynie, miąższ przełożyć do garnka.
Gotować wraz z biulionem do miękkości.
Dodać czosnek, oregano, paprykę i sól.
Doprawić szczyptą imbiru.
Dodać ok 6 plastrów sera lub więcej.
Gotować przez chwilę, na koniec dodać śmietankę.
Doprawić do smaku.
Zmiksować blenderem.
Podawać z grzankami.
Czas przygotowania: ok 30 minut
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz