Kategorie

poniedziałek, 29 grudnia 2014

Racuchy

Racuchy to super alternatywa dla śniadań lub kolacji.
Można zrobić je również na obiad,
ponieważ są bardzo syte.
Podane ze śmietaną i ciepłym mlekiem
stanowią niebo dla Naszego podniebienia :)
Przepraszam za jakość zdjęcia,
ale tym razem musiał wystarczyć mi mój telefon :P




Skład:
- jajko
- mąka pszenna ok 300-400g
- proszek do pieczenia
- mleko ok pół litra
- 4 jabłka
- śmietana
- olej
- cukier

Ciasto przygotować wg przepisu na naleśnikowe
Do gotowego ciasta dodać obrane
i stare na grubych oczkach jabłka, pół łyżeczki proszku,
Smażyć w głębokim oleju na wolnym ogniu.
Gotowe odsączyć za pomocą ręcznikó papierowych,
aby nie ociekały tłuszczem.
Podawać ze śmietaną i cukrem 
UWAGA: gdyby ciasto wyszło zbyt lejące,
wystarczy dodać więcej mąki, 
aby jego konsystencja była gęsta niczym ''papka''



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz