za to ,że zupy nie są robione na mięsie bądź kościach.
Powtórze to co wtedy powiedziałam.
Gotuje dla swojej rodziny, nie ludzkiego oka.
Bardzo cenie swoich czytelników i tych,
którzy wypróbowują moje przepisy.
Nie chce robić jednak czegoś wbrew sobie.
Mam nadzieje,że rozumiecie:)
Każdą zupę możecie zgotować tak jak lubicie,
jeśli moja jest na bulionie, wasza może być na mięsie.
Warto modyfikować każdy przepis tak,
by jego walory smakowe nam pasowały.
A tymczasem zupa pomidorowa na rosole z dnia poprzedniego:)
Skład:
- rosół lub bulion
- przecier pomidorowy
- marchew
- pietruszka
- świerzy koper
- śmietana
- makaron / ryż
- pieprz/sól/magii
Została mi niewielka ilość rosołu z niedzieli.
Postanowiłam dolać do niego wodę i zagotować,
tworząc w ten sposób bazę pod zupę.
Do gotującego bulionu wrzuciłam marchew.
Osobno zgotowałam makaron.
Można makaron zastąpić ryżem.
Następnie do bulionu dodałam przecier pomidorowy.
Dodałam ok 3/4 słoiczka.
Kiedy zupa znów się zagotowała, odstawiłam na chwilkę,
dodałam śmietanę i znów postawiłam na ogień.
Na koniec doprawiłam koprem, pietruszą, magii oraz pieprzem.
Smacznego :)
Bardzo dobra zupka, uwielbiam pomidorową:) a co do tej fali krytyki, myślę, że nie trzeba się nią przejmować, niektórzy chyba po prostu zapominają o tym, że gotuje się według własnego smaku oraz przede wszystkim dla najbliższych...strasznie mnie wkurza takie czepialstwo;( zapraszam do mnie na proste, domowe dania:)
OdpowiedzUsuńSerdecznie dziękuje za miłe słowa:)
UsuńWiadomo do krytyki wszyscy pierwsi, ale trudno trzeba to brać na klatę ;D hehehe
Gotujmy tak jak lubimy i pozostańmy wierni przede wszystkim sobie :) Pozdrawiam
fajny blog.lubię takie proste domowe jedzonko :) pozdrawiam
OdpowiedzUsuńhttp://hopdogara.blogspot.com/
dziękuje bardzi i gorąco polecam się na przyszłość :)
Usuń