Bardzo wszystkim smakował.
Idealny na ciepły dzień i ten chłodniejszy.
Dorwałam botwinę na targowisku,
wiec jeśli ktoś się zdecyduje, radzę właśnie tam poszukać.
Kolejna propozycja z której mogą skorzystać mamy karmiące.
Skład:
- 2 jaja
- pęczek botwinki
- koper
- jogurt naturalny/śmietana
- ogórek zielony
- czosnek
- rzodkiewka
- 2 kostki bulionu warzywnego
- pieprz
- sól
Buraki obrać i pokroić drobno w kostkę,
a łodygi botwinki w drobne kawałki.
Wrzucić pokrojone składniki i bulion warzywny do garnka, gotować ok 15 minut.
Kiedy warzywa będą już miękkie, odstawić do ostygnięcia.
Następnie zmiksować blenderem, dodać pieprz,sól i śmietanę wg uznania.
Wstawić do lodówki na ok 2 godziny.
Podawać z: startym ogórkiem zielonym, rzodkiewką,
czosnkiem i jajkiem ugotowanym na twardo.
Posypać świeżym koprem.
Czas przygotowania ok 15 minut.
Czas chłodzenia ok 2-3 godziny.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz