jednak co za dużo to niezdrowo.
Przejadł się Nam.
Dziś powrócił do łask.
Smakował jakbym gotowała go poraz pierwszy.
Jeśli decydujecie się robić dania,
wspomagając się przyprawami z torebki,
zawsze kupujcie po 2 sztuki.
Jedno opoakowanie nie nadaje daniu
wyrazistego smaku.
Skład:
- 8 sztuk średnich ziemniaków
- pół główki białej kapsuty lub cała mała
- 1 papryka czerwona
- 4 pętka kiełbasy śląskiej
- olej lub margaryna
Zazwyczaj postepuje zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Jednak jeśli dotyczy to surowych warzyw,
nigdy tym wskazówką nie ufam.
Nie wrzucam wszystkich surowych składników do garnka.
Najpierw szatkuje kapustę i gotuje ją,
aż będzie pół na pół miękka
następnie dodaje ziemniaki pokrojone w więsze kawałki.
W między czasie kroje w kostkę kiełbasę i paprykę.
Podsmażam chwilę na margarynie lub oleju.
Odcedzam nadmiar wody z garnka.
Do kapusty dorzucam kiełbasę wraz z papryką.
Całość zalewam mieszanką "Chłopski Garnek".
Dusić ok 20 minut, na wolnym ogniu,
mieszając od czasu do czasu.
Czas przygotowania dania to ok 35-40 minut.
witam:) masz pomysł na obiad z piersi kurczaka ( oprócz kotletów itp.)?
OdpowiedzUsuńOdsyłam do jednego z pierwszych przepisów na potrawkę z piersi kurczaka z kaszą gryczaną i ogórkami kiszonymi:)
UsuńKurczak z warzywami, lub marynowana pierś kurczaka, lub tarta z piersią i warzywami, wypróbuj koniecznie:)
UsuńDziękuję bardzo:)
Usuńno z tym przepisem to akurat sie nie popisalas gotowy z paczuszki to kazdy potrafi... a reszta to spoko
OdpowiedzUsuńNie chodzi o to by się popsiać ale pokazać różne formy gotowania, to ,że przyprawy są z torebki nie znaczy ,że danie zrobiło się samo:)
Usuńteż uważam, że powinnaś zrobić taki przepis z naturalnych składników a nie z torebki bo to każdy potrafi. Lepszy zamiennik.
OdpowiedzUsuńUwierz nie każdy, nie wiem skąd ta fala krytyki, trzeba próbować różnych dań, a moje to nie tylko te popisowe ale i te robione na codzien , na szybko:) do nich też trzeba trochę serca włożyć, ale dziękuje za komentarz:)
Usuń